Truck Dragrace in Kauhava Airport Finland 21.10.2017

3 sene önce
2.721 izlenme

STC eli Scandinavian Trucks Challenge järjesti työssä olevien kuorma-autojen kiihdytyskilpailun Kauhavan lentokentällä 21.10.2017 . Kentän ja kasarmialueen omistaa nykyään LSK Business Park Oy. Alue tarjosi loistavat mahdollisuudet raskaankaluston ammattilaisten kohtaamispaikaksi näin kilpailun merkeissä.
Kilpailuun sai siis osallistua tieliikenteeseen katsastetulla kuorma-autolla, jossa on katsastus ja vakuutus voimassa. Tästä poikkeuksena esimerkiksi amerikkalaiset tai muut vastaavat harrasteautot. Siirto-/koekilvet ja voimassa oleva liikennevakuutus riittää, jos auto on katsastuskunnossa. Kilpailun järjestäjällä on oikeus estää kilpaileminen, jos todetaan puutteita turvallisuudessa.
Itse kilpailu toteutettiin kiihdytysajoista tutulla tavalla. Matkana 1000 jalkaa eli reilu 300 metriä ja parilähtönä ajetaan. Suurin ero tavallisiin “street race” kilpailuihin on se, että nyt kiihdytetään kuorma päällä. Painoa täysperävaunu- luokissa 60 tonnia ja puoliperävaunuluokissa 44 tonnia. Eli niin sanotut “vanhat massat”
Kaikilla kilpailijoilla kaksi suoritusta ja jokaisen luokan 4 parasta etenee välieriin ja mahdolliseen finaaliin. Reaktioaikoja ei oteta. Vain loppuaika aika ratkaisee. Eli vaikka parilähtönä ajetaan niin aika lähtee juoksemaan vasta kun auto liikkuu.
Järjestäjällä oli paikanpäällä puoliperävaunuja ja täysperävaunuja. Täysperävaunut on painotettu joko 34tn (3-akseliset autot) tai 28tn (4-akseliset) mukaan. Myös b-juna olisi tarkoitus saada käyttöön jolloin puoliperävaunut voivat osallistua myös 60tn luokkaan niin halutessaan.
Kilpailijat osallistuivat tapahtumaan omalla vastuullaan.
Osallistuvan ajoneuvon sääntöjenmukaisuutta epäitäessä, kilpailun järjestäjä pidättää itselleen oikeuden tarkastaa ajoneuvon niiltä osin.
Kaikki autot punnittiin ennen suoritusta.
Luokat:
Vakio 60tn, moottori alle 13,5 litraa
Vakio 60tn, moottori yli 13,5 litraa
Puoliperävaunut, alle 13,5 litraa
Puoliperävaunut, yli 13,5 litraa
Täysperävaunut, alle 13,5 litraa
Täysperävaunut, yli 13,5 litraa

Kiitokset yhtestyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta.

STC RY

SHARE THIS VIDEO
Send Comment

There is no comments yet.